Το τέλειο γιουβέτσι λαχανικών


Τι θα χρειαστούμε:


  • 3 μικρές μελιτζάνες
  • 3 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο                                   Υλικά για 4 άτομα
  • 2 ντομάτες
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Σάλτσα Ντομάτας
  • Πελτέ                                                      
  • 300 γρ. Κριθαράκι
Πως θα το κάνουμε:

➤ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κυβάκια.

➤ Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας,τις ντομάτες κι αυτές κομμένες σε μικρά κυβάκια,το σκόρδο και τον πελτέ.

➤ Στη συνέχεια αλατοπιπερώνω,προσθέτω  ένα φύλλο δάφνης και νερό και τα αφήνω να βράσουν.

➤ Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας,(σε αυτό το σημείο τα θέλουμε να κρατάνε λίγο) τα αφαιρούμε από τη σάλτσα τοποθετώντας τα σε ένα ταψί.(Πετάμε τη δάφνη)




➤ Μετράμε 300 γρ. κριθαράκι.Προσθέτουμε νερό στη σάλτσα που βράζει, να είναι 1-3 και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι για 5 λεπτά ακριβώς.
➤ Όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας το αδειάζουμε στο ταψί με τα λαχανικά.Δοκιμάζουμε κι αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Το μυστικό είναι να μη λιώσουν τα λαχανικά μας αλλά να μην είναι και άβραστα!!!!

➤ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20' φροντίζοντας να μη στεγνώσει εντελώς το φαγητό μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

2 σχόλια:

Από το Blogger.